středa 5. června 2013

Miluju maso, masíčko!

Miluju maso, masíčko. Žeru maso a nestydím se za to. A myslím si, že vegetariáni jsou pokrytci. Nejedí maso z etických důvodů, aby prý nemusely umírat zvířátka. Ale! Mléko a mléčné výrobky si dopřejí, tak jaképak copak? Aby měla kráva mléko, musí mít tele. Tak jedno do roka, po roce jde dojivost stejně do háje. Pokud se krávě narodí tele, může to být jalovička, ze které bude časem další dojná kráva. Ale taky se jí může narodit býček a ten mlíčko nedává. Takže se nechá pěkně na výkrm a pak se zabije na maso. A nebo ho můžete po narození hned zastřelit. Prostě umře lidskou rukou. Telátka se rodí v poměru půl na půl. Čili ti vegetariáni, kteří si dopřávají mlíčko, mají stejně na rukou krev nebohých býčků. Jen si to nechtějí připustit.
A navíc, v životě jsem nepotkala militantního masožravce, co by se snažil ostatní nutit, aby jedli maso. Nejez, zbude víc pro mě. :-)
PS: Maso jím, ale ne denně. Jednou za čas si ho s chutí dám. Nemyslím si, že by geografické podmínky dovolili našim předkům přežít a úspěšně se množit s tím, že by se stali vegany. Ostatně při už tak mizerné nabídce kvalitních potravin v této zemi se nechci dobrovolně ještě víc ochuzovat ve stravě.

Žádné komentáře:

Okomentovat